View this post on Instagram #hindieti #ızgara #mantarli #tavukgöğsü #hindigöğsü #yemektari̇fleri̇ #lezizsalatalarsunum #yöresel #yöresellezzetler #nefisyemektariflerim #nefistatlar #gurmecanlar #gürme #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 1/2 kilo hindi eti göğüs 1 su bardağı paket kültür mantarı 1-2 adet acı veya tatlı biber 2 adet domates 1/2 yemek kaşığı salça 1 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak kullanılır) 1/2 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 yemek kaşığı tereyağ Zeytinyağı Tuz Karabiber YAPILIŞI: Mantarları iyice yıkayıp, ince ince doğrayarak üzerine tuz ve limonlu suyu serpip 5 dakika beklettikten sonra kullanalım. Tencereye koyalım sonra yarım kilo hindiyi snitzel şeklinde dilimleyin arkalı önlü kızartın. Ayrı bir yerde hindi kizardiktan sonra artan tereyağa domates,biber ve sarımsak koyun pişirin.daha sonra mantarı, Tuzu, kekiği ve karabiberini koyun bir süre sonra ocağı kapatın. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 23, 2020 at 8:00am PDT
#hindieti #ızgara #mantarli #tavukgöğsü #hindigöğsü #yemektari̇fleri̇ #lezizsalatalarsunum #yöresel #yöresellezzetler #nefisyemektariflerim #nefistatlar #gurmecanlar #gürme #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 1/2 kilo hindi eti göğüs 1 su bardağı paket kültür mantarı 1-2 adet acı veya tatlı biber 2 adet domates 1/2 yemek kaşığı salça 1 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak kullanılır) 1/2 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 yemek kaşığı tereyağ Zeytinyağı Tuz Karabiber YAPILIŞI: Mantarları iyice yıkayıp, ince ince doğrayarak üzerine tuz ve limonlu suyu serpip 5 dakika beklettikten sonra kullanalım. Tencereye koyalım sonra yarım kilo hindiyi snitzel şeklinde dilimleyin arkalı önlü kızartın. Ayrı bir yerde hindi kizardiktan sonra artan tereyağa domates,biber ve sarımsak koyun pişirin.daha sonra mantarı, Tuzu, kekiği ve karabiberini koyun bir süre sonra ocağı kapatın. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 23, 2020 at 8:00am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder