View this post on Instagram #hindi #hindisote #soslu #havuç #kapyabiber #hinditarifi #tavukyemekleri #tavuksote #tavuk #lezzetli_tarifler #enlezzetlitarifler #yöresel #yöreselyemekler #yöresellezzetler #turkeysandwich #turkeystagram #chicken #sauteedonions #chickenwings #sauteedveggies #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim Sos icin: 1/2 kilo hindi kuşbaşı (but) 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik 1-2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/4 adet limon suyu 1 çay kaşığı kimyon Yapılışı Bir kasenin içine sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve salça koyulur ve iyice karıştırılır. diğer baharatlar da ilave edilir. Hazırladığımız bu sosun içine kuşbaşı hindi konur ve üzeri streç film ile kapatılır.Ayni sosu tavukta da kullanabilirsiniz . buzdolabına kaldırılır. Bu işlemi bir gün önce yapmak gerekir. Aceleniz varsa birkaç saat önceden de yapabilirsiniz. Sote için; 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağ 1 adet büyük boy kuru soğan 4 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber 1 adet havuç (istenirse kullanılır) 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı salça 2-3 adet domates (isteğe bağlı kullanılır) 1 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve 2 yemek kaşığı tereyağ kızdırın. 1 adet yarım ay şeklinde ince doğradığınız soğanları tavaya ekleyin. Renk alan soğanların üzerine 3 adet doğranmış yeşil, kırmızı biberleri ve havuç ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra dosya beklettigimiz hindi etini ilave edin. Suyunu salmaması, lezzetini içinde bırakması için, yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan mühürleyin. Dış kısmı renk alan etleri aralarda karıştırarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin. Domates koyacaksanız(ben kullanmadım) ,doğranmış domatesi ekleyerek karıştırın. En son olarak 1 su bardağı sıcak suyu azar Azar ilave edin kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 1, 2020 at 1:50am PDT
#hindi #hindisote #soslu #havuç #kapyabiber #hinditarifi #tavukyemekleri #tavuksote #tavuk #lezzetli_tarifler #enlezzetlitarifler #yöresel #yöreselyemekler #yöresellezzetler #turkeysandwich #turkeystagram #chicken #sauteedonions #chickenwings #sauteedveggies #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim Sos icin: 1/2 kilo hindi kuşbaşı (but) 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik 1-2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/4 adet limon suyu 1 çay kaşığı kimyon Yapılışı Bir kasenin içine sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve salça koyulur ve iyice karıştırılır. diğer baharatlar da ilave edilir. Hazırladığımız bu sosun içine kuşbaşı hindi konur ve üzeri streç film ile kapatılır.Ayni sosu tavukta da kullanabilirsiniz . buzdolabına kaldırılır. Bu işlemi bir gün önce yapmak gerekir. Aceleniz varsa birkaç saat önceden de yapabilirsiniz. Sote için; 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağ 1 adet büyük boy kuru soğan 4 adet yeşil biber 2 adet kırmızı biber 1 adet havuç (istenirse kullanılır) 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı salça 2-3 adet domates (isteğe bağlı kullanılır) 1 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve 2 yemek kaşığı tereyağ kızdırın. 1 adet yarım ay şeklinde ince doğradığınız soğanları tavaya ekleyin. Renk alan soğanların üzerine 3 adet doğranmış yeşil, kırmızı biberleri ve havuç ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra dosya beklettigimiz hindi etini ilave edin. Suyunu salmaması, lezzetini içinde bırakması için, yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan mühürleyin. Dış kısmı renk alan etleri aralarda karıştırarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin. Domates koyacaksanız(ben kullanmadım) ,doğranmış domatesi ekleyerek karıştırın. En son olarak 1 su bardağı sıcak suyu azar Azar ilave edin kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 1, 2020 at 1:50am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder