View this post on Instagram #güveçyemekleri #güveçtekurufasulye #kurufasulye #kuzuetli #anayemek #pilav #yemektari̇fleri̇ #enlezzetlitarifler #lezizsofralar #yöresellezzetler #yöreselyemekler #haricot #beanie #haricotbean #foodspotting #foodinspiration #keşfetteyim #kesfetteyiz#kesfett MALZEMELER 250 gram kuru fasulye 200-250 gram kuzu eti veya dana eti 1 adet büyük boy kuru soğan 1 adet havuç 2 adet domates (kışın istenirse, yazın mutlaka kullanılır) 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 3-4 diş sarımsak 4-5 adet yeşil biber 1 küçük çay bardağı zeytinyağ Tuz yeteri kadar Ilık su YAPILIŞI: Kuru fasulyeyi bir gece önceden sıcak suda bekletin ertesi güne kadar. İlk olarak kuzu etini kuş başı şeklinde doğrayın. Soğan, sarımsak, yeşil biber ve domatesleri yıkayıp temizledikten sonra küp küp doğrayın. Güvece yağ eklemeyin ve kuş başı etlerini güvecin içine yerleştirin. Kendi yağı ile kavurun. Etler pişmeden ancak pişmeye yakın, biraz sıvı yağ ekleyin ve 1 yemek kaşığı kadar da tereyağı ekleyin. Üzerine soğan ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleştikten sonra havucu,biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından domatesleri ve salçayı ekleyin, karıştırın. Suda bekletilmiş kuru fasulyeleri ekleyin, 4-5 dakika daha karıştırarak kavurun. Üzerini geçecek kadar ılık su ilave edin. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayan yemeğimize tuz ekleyelim. Ağzını kapatarak ister fırında isterseniz de ocakta kısık ateşte yaklaşık 60 dakika kadar pişirin kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 2, 2020 at 12:42am PDT
#güveçyemekleri #güveçtekurufasulye #kurufasulye #kuzuetli #anayemek #pilav #yemektari̇fleri̇ #enlezzetlitarifler #lezizsofralar #yöresellezzetler #yöreselyemekler #haricot #beanie #haricotbean #foodspotting #foodinspiration #keşfetteyim #kesfetteyiz#kesfett MALZEMELER 250 gram kuru fasulye 200-250 gram kuzu eti veya dana eti 1 adet büyük boy kuru soğan 1 adet havuç 2 adet domates (kışın istenirse, yazın mutlaka kullanılır) 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 3-4 diş sarımsak 4-5 adet yeşil biber 1 küçük çay bardağı zeytinyağ Tuz yeteri kadar Ilık su YAPILIŞI: Kuru fasulyeyi bir gece önceden sıcak suda bekletin ertesi güne kadar. İlk olarak kuzu etini kuş başı şeklinde doğrayın. Soğan, sarımsak, yeşil biber ve domatesleri yıkayıp temizledikten sonra küp küp doğrayın. Güvece yağ eklemeyin ve kuş başı etlerini güvecin içine yerleştirin. Kendi yağı ile kavurun. Etler pişmeden ancak pişmeye yakın, biraz sıvı yağ ekleyin ve 1 yemek kaşığı kadar da tereyağı ekleyin. Üzerine soğan ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleştikten sonra havucu,biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından domatesleri ve salçayı ekleyin, karıştırın. Suda bekletilmiş kuru fasulyeleri ekleyin, 4-5 dakika daha karıştırarak kavurun. Üzerini geçecek kadar ılık su ilave edin. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayan yemeğimize tuz ekleyelim. Ağzını kapatarak ister fırında isterseniz de ocakta kısık ateşte yaklaşık 60 dakika kadar pişirin kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 2, 2020 at 12:42am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder