17 Ekim 2020 Cumartesi

Etki Bamya

View this post on Instagram

#etlibamya #bamya #etliyemekler🍗🍖 #yemektarifler #lezzetlitariflervesunumlar_ #sebzeyemegi #nefisevyemekleri #gourmandise #gourmets #yöresel #yöreselyemekler #kesfett#kesfetteyim#kesfetteyiz#okra MALZEMELER: 500 gram taze bamya 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak (isteğe göre kullanılacaktır) 2 adet kırmızı biber 1-2 adet yeşil biber 150 gram kuzu eti 2-3 adet domates 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası 2 yemek kaşığı limon suyu Tuz YAPILIŞI: Yemeğin yapımına başlamadan önce bamyalar güzelce yıkanır ve suyu giderilir. Daha sonra temizlenir. Derin bir tencerede zeytinyağı ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve biberleri ekleyip soteleyin. Kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu etlerini ekleyip, kavurun. Etler suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin. Şayet etler pişmemişse içine biraz kaynar su ilave ediniz. Kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri, sarımsağı, salçaları ekleyip pişirmeye devam edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve limon suyunu ilave edin.En son olarak temizlediğiniz bamyaları ve tuz ekleyin. Bamyalar piştikten sonra ateşi kapatın. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder