View this post on Instagram #bisküvilipasta #biskuvilipasta #biskut♣️💞#iyhftlarsglkla #kolaypasta #pişmeyenpasta #muzlu #irmik #pastatarifleri #lezzetlipastalar #lezizpastalar #evlezzetleri #yöreseltatlar #gürme #nefistatlılar #tatlitarifi #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER 1,5 paket petibör bisküvi 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin eritilir İçı için; 2,5 su bardağı süt 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 2 adet muz YAPILIŞI İç harcı için, bir tencerede sütü, toz şekeri ve irmiği orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Koyu bir kıvam aldığında ateşten indirin ve vanilyayı ekleyerek karıştırın soğutun krem santiyi toz halinde dökün mikserle güzelce çırpın. Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin. Sütü, tereyağı ya da margarini ve kakaoyu ekleyerek güzelce yoğurun. Strecin üzerine bisküvili karışımı alıp üzerini diğer streç ile kapatarak merdane yardımı ile dikdörtgen bir şekle getirin ve kenar çatlak kısımları bıçakla düzeltin. Üstteki streci kaldırın ve soğuttuğunuz kremayı üzerine spatula yardımı ile düzelterek yayın. Krema her yerde eşit kalınlıkta olsun.uc kısmına muzları sıralayın streç yardımı ile sıkıca rulo şeklinde kıvırmaya başlayın. Ardından streç ile tamamen sararak dondurucuya kaldırın. Servis etmeden 20 dakika önce buzdolabının alt katına alın. Süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 19, 2020 at 2:04am PDT
#bisküvilipasta #biskuvilipasta #biskut♣️💞#iyhftlarsglkla #kolaypasta #pişmeyenpasta #muzlu #irmik #pastatarifleri #lezzetlipastalar #lezizpastalar #evlezzetleri #yöreseltatlar #gürme #nefistatlılar #tatlitarifi #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER 1,5 paket petibör bisküvi 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin eritilir İçı için; 2,5 su bardağı süt 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 2 adet muz YAPILIŞI İç harcı için, bir tencerede sütü, toz şekeri ve irmiği orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Koyu bir kıvam aldığında ateşten indirin ve vanilyayı ekleyerek karıştırın soğutun krem santiyi toz halinde dökün mikserle güzelce çırpın. Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin. Sütü, tereyağı ya da margarini ve kakaoyu ekleyerek güzelce yoğurun. Strecin üzerine bisküvili karışımı alıp üzerini diğer streç ile kapatarak merdane yardımı ile dikdörtgen bir şekle getirin ve kenar çatlak kısımları bıçakla düzeltin. Üstteki streci kaldırın ve soğuttuğunuz kremayı üzerine spatula yardımı ile düzelterek yayın. Krema her yerde eşit kalınlıkta olsun.uc kısmına muzları sıralayın streç yardımı ile sıkıca rulo şeklinde kıvırmaya başlayın. Ardından streç ile tamamen sararak dondurucuya kaldırın. Servis etmeden 20 dakika önce buzdolabının alt katına alın. Süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 19, 2020 at 2:04am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder