View this post on Instagram #balkabaklı #gozleme #gözleme #tavadabörek #soğanlı #börektarifleri #tarif#enlezzetlitarifler #yemektarifivideoları #yöresellezzetler #yöresel #yöreselyemekler #pumpkinspice #pumpkinspicelatte #foodstylish #kesfett#keşfetteyim #kesfetteyiz MALZEMELER: HAMURU İÇİN: 2 su bardağı ılık su 1/2 çay bardağı zeytinyağı aldığı kadar un tuz yeteri kadar İÇİ İÇİN: 700-800 gram balkabağı (rendeleyin) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet büyük boy soğan 1 çay kaşığı karabiber Tuz yeteri kadar YAPILIŞI: Ilık suyu, tuzu ve sıvı yağı hamur yoğuracağımız kaba dökelim. Daha sonra üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım. En önemlisi hamurumuzu iyice yoğuralım ki hamurumuz özleşip , iyi açılabilsin. Hamurun üzerini kapatarak 20 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim. Bu arada gözlemenin içini hazırlayalım.tavaya zeytinyağı koyun rende soğanları iyice açık kahve oluncaya kavurun.daha sonra rendelenmiş kabakları baharatları,tuzu koyup bir iki çevirin altını kapatın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Bezeleri oklava yardımı ile açın. Açtığımız hamurun bir tarafına hazırladığımız iç malzemesinde koyarak D şeklinde kapatalım . D şeklinde kapatmak hem pratik,hem de daha az hamur içerir. Geniş bir tavayı ısıtalım. Kesinlikle içine yağ koymuyoruz. Daha sonra gözlememizi koyalım. Bir tarafı pişince hafifçe yağlayıp, ters çevirelim.Diğer tarafını pişirelim ve tekrar hafifçe yağlayalım. (Yağlama da isteğe bağlıdır. Ben zeytinyağı ile yağlıyorum. Çok lezzetli oluyor). Bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Afiyet olsun A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 5, 2020 at 1:59am PDT
#balkabaklı #gozleme #gözleme #tavadabörek #soğanlı #börektarifleri #tarif#enlezzetlitarifler #yemektarifivideoları #yöresellezzetler #yöresel #yöreselyemekler #pumpkinspice #pumpkinspicelatte #foodstylish #kesfett#keşfetteyim #kesfetteyiz MALZEMELER: HAMURU İÇİN: 2 su bardağı ılık su 1/2 çay bardağı zeytinyağı aldığı kadar un tuz yeteri kadar İÇİ İÇİN: 700-800 gram balkabağı (rendeleyin) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet büyük boy soğan 1 çay kaşığı karabiber Tuz yeteri kadar YAPILIŞI: Ilık suyu, tuzu ve sıvı yağı hamur yoğuracağımız kaba dökelim. Daha sonra üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım. En önemlisi hamurumuzu iyice yoğuralım ki hamurumuz özleşip , iyi açılabilsin. Hamurun üzerini kapatarak 20 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim. Bu arada gözlemenin içini hazırlayalım.tavaya zeytinyağı koyun rende soğanları iyice açık kahve oluncaya kavurun.daha sonra rendelenmiş kabakları baharatları,tuzu koyup bir iki çevirin altını kapatın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Bezeleri oklava yardımı ile açın. Açtığımız hamurun bir tarafına hazırladığımız iç malzemesinde koyarak D şeklinde kapatalım . D şeklinde kapatmak hem pratik,hem de daha az hamur içerir. Geniş bir tavayı ısıtalım. Kesinlikle içine yağ koymuyoruz. Daha sonra gözlememizi koyalım. Bir tarafı pişince hafifçe yağlayıp, ters çevirelim.Diğer tarafını pişirelim ve tekrar hafifçe yağlayalım. (Yağlama da isteğe bağlıdır. Ben zeytinyağı ile yağlıyorum. Çok lezzetli oluyor). Bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Afiyet olsun
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 5, 2020 at 1:59am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder