View this post on Instagram #kabakyemeği #firinda #kebab #kebap #köfteliyemekler #yöreselyemekler #yoresel#yöresellezzetler #lezizyemektarifleri #lezzetligram #lezzetliikramlar #anayemekler #yemektarifleri #roast #pumpkin #dish #foodstyling #kesfett#keşfetteyim Fırında Kabak Kebabı 1 kilo kabak Köftesi için 300-400 gram az kuzu eti karışımı kıyma 1 adet yumurta 1 rendelenmiş soğan 2-3 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı Karabiber, pul biber, kimyon, tuz Sosu için 1 yemek kaşığı salça kekik, karabiber 2-3 yemek kaşığı tereyağ 2 diş sarımsak Baharatları arzuya göre ayarlayabilirsiniz. Köfteyi yukarıda verilen malzemeler ile hazırlayın.kabaklari yuvarlak kesin kırmızı biber,tuz ile ayrı bir yerde harmanlayın. Kabak+köfte şeklinde fırın tepsisine dizin.uzerine hazirlanan sosu dökün ve yağlı kağıtla kapatın. 200 dereceli fırında 45-50 dakikada pişti. Kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 4, 2020 at 4:59am PDT
#kabakyemeği #firinda #kebab #kebap #köfteliyemekler #yöreselyemekler #yoresel#yöresellezzetler #lezizyemektarifleri #lezzetligram #lezzetliikramlar #anayemekler #yemektarifleri #roast #pumpkin #dish #foodstyling #kesfett#keşfetteyim Fırında Kabak Kebabı 1 kilo kabak Köftesi için 300-400 gram az kuzu eti karışımı kıyma 1 adet yumurta 1 rendelenmiş soğan 2-3 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı Karabiber, pul biber, kimyon, tuz Sosu için 1 yemek kaşığı salça kekik, karabiber 2-3 yemek kaşığı tereyağ 2 diş sarımsak Baharatları arzuya göre ayarlayabilirsiniz. Köfteyi yukarıda verilen malzemeler ile hazırlayın.kabaklari yuvarlak kesin kırmızı biber,tuz ile ayrı bir yerde harmanlayın. Kabak+köfte şeklinde fırın tepsisine dizin.uzerine hazirlanan sosu dökün ve yağlı kağıtla kapatın. 200 dereceli fırında 45-50 dakikada pişti. Kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 4, 2020 at 4:59am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder