View this post on Instagram #hünkarbeğendi #sarayyemegi #patlıcanlı#etyemekleri#patlıcanlıkebap #nefisevyemeklerim #nefissunumlar #lezzetliyemekler #lezzetlitariflervesunumlar#yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #eggplanet #meatdishes #recipes #keşfett #keşfetteyim 500 gram kuzu eti veya süt dana 2 yemek kaşığı tereyağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı sirke 2 adet domates 2.5 su bardağı sıcak su Beğendi icin 3 adet patlıcan 2 yemek kaşığı tereyağ 1.5 yemek kaşığı un 1.5 su bardağı süt 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz ve kekik Yapılışı Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin ve kavurun. 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, sıcak suyun ve en son tuzu ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin.en son olarak kekiği ekleyip biraz pişirin ve altını kapatın. Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu ise iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyla çok ince kıyın. Tereyağını bir tavada eritin, 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin rengi değişinceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaşınca İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin, hızla karıştırıp ocağı kapatın.servis tabağına alın. Üzerine etleri ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 7, 2020 at 6:06am PDT
#hünkarbeğendi #sarayyemegi #patlıcanlı#etyemekleri#patlıcanlıkebap #nefisevyemeklerim #nefissunumlar #lezzetliyemekler #lezzetlitariflervesunumlar#yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #eggplanet #meatdishes #recipes #keşfett #keşfetteyim 500 gram kuzu eti veya süt dana 2 yemek kaşığı tereyağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı sirke 2 adet domates 2.5 su bardağı sıcak su Beğendi icin 3 adet patlıcan 2 yemek kaşığı tereyağ 1.5 yemek kaşığı un 1.5 su bardağı süt 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz ve kekik Yapılışı Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin ve kavurun. 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, sıcak suyun ve en son tuzu ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin.en son olarak kekiği ekleyip biraz pişirin ve altını kapatın. Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu ise iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyla çok ince kıyın. Tereyağını bir tavada eritin, 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin rengi değişinceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaşınca İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin, hızla karıştırıp ocağı kapatın.servis tabağına alın. Üzerine etleri ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 7, 2020 at 6:06am PDT
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder