MALZEMELER:
1 paket Çin eriştesi
5-6 adet mantar
100 gram kadar kıyma 1 adet havuç 1 adet kapya biber 1 adet soğan 1 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Sıvı yağ) 1/2 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
YAPILIŞI:
Öncelikle mantarlı sosu hazırlıyoruz. Bunun için yemeklik doğradığımız soğan, biber,havuç ve kıymayı zeytinyağında kısık ateşte içine 1/2 fincan su ilave ederek pişiriyoruz. Daha sonra ateşi yükseltip, yemeklik doğranan mantarları ve sarımsak ilave edip, iyice suyunu çektirerek pişireceğiz.Çin eriştesini üzerindeki tarife göre kaynar suda beş dakika bekletilir. Hazırlamış olduğumuz mantarlı sosu üzerine ilave ederek yemeye hazır olur. Çok pratik, lezzetli bir yemek.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder