MALZEMELER:
1 kilo oğlak eti (et ne kadar taze yumuşak ayrıca yağlı olursa daha güzel oluyor)3 yemek kaşığı tereyağ eritilmiş
3 adet patates
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
Baharat istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
Etleri derince bir kaba koyup, baharatları ve tereyağını ilave edelim güzelce karıştıralım. Ayrı bir yerde hazırlamış olduğumuz oğlak gömleğini de biraz baharat dökelim ve etleri içine yerleştirelim. İki parçaya bölmüş olduğumuz patatesleri eti harmanladığımız tereyağlı kaba alıp, onları da karıştıralım. Fırın tepsisine koymuş olduğumuz pişirme torbasına önce oğlak etini yerleştirin daha sonra patatesleri koyup, ağzını kapatın. Üzerini kürdan yardımıyla delikler açın.
Afiyet olsun.
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
Baharat istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Oğlak etlerini el büyüklüğünde parçalara bölüp (kasaptan bölünmüş de alabilirsiniz) yıkayın ve süzgece alın.Etleri derince bir kaba koyup, baharatları ve tereyağını ilave edelim güzelce karıştıralım. Ayrı bir yerde hazırlamış olduğumuz oğlak gömleğini de biraz baharat dökelim ve etleri içine yerleştirelim. İki parçaya bölmüş olduğumuz patatesleri eti harmanladığımız tereyağlı kaba alıp, onları da karıştıralım. Fırın tepsisine koymuş olduğumuz pişirme torbasına önce oğlak etini yerleştirin daha sonra patatesleri koyup, ağzını kapatın. Üzerini kürdan yardımıyla delikler açın.
Önceden ısıtılmış 200-250 dereceli fırında yaklaşık 1,5-2 saat kadar kontrol ederek pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder