16 Ağustos 2019 Cuma

Kalburabastı Tatlısı






MALZEMELER:


1 su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı toz şeker
Un yeteri kadar


İÇİ İÇİN:

150 gram iri çekilmiş ceviz

ŞERBETİ İÇİN:

2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağları, suyu, sütü ve şekeri koyarak güzelce karıştıralım. Daha sonra irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edelim. En son olarak azar azar unumuzu ilave edelim 7-8 dakika yoğuralım. Hamurumuzun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacaktır.

Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve içerisine ceviz koyup hamurları şekil vererek kapatın. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında, 40-45 dakika hamurların üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.

Kalburabastı hamuru pişerken şerbet işlemine geçin. Bunun için derin bir tenceresinde su ve şekeri kaynatıp, kaynayan şerbetin içine limon suyunu ekleyip, 15 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Şerbeti 1-2 dakika soğutup, harareti gittikten sonra soğuk kalburabastıların üzerine dökün. Kalburabastı hamurlarını çevirerek şerbete bulayın ve tatlı şerbetini çekince soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder