MALZEMELER:
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek )
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 küçük paket yaş maya veya 2 tatlı kaşığı instant maya
Alabildiği kadar un (3-4 su bardağı kadar un kullandım )
ARA KATLAR İÇİN:
1/2 su bardağı haşhaş ezmesi
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı tahin
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı kadar pekmez ( isteğe göre kullanmayabilirsiniz )
YAPILIŞI:
Haşhaşlı çörek hamuru için su,süt,sıvı yağ,yumurtanın beyazı, toz şeker, tuz, yaş mayayı ve ununu azar azar ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın yoğurma kabına alın, hamuru koyduğunuz kabın üzerine streç film ile kapatın, kalın bir bez örtüp iki misli kabarana kadar bekletin.
Haşhaş ezmesini,sıvı yağı , pekmezi, şekeri iyice karıştırın Hamuru 4 beze yapın her birini hafif unlayarak büyük yuvarlak fırın tepsisi boyutunda elinizle açın aralarına haşhaş ezmesini sürün üst üste yerleştirin en son hamurun üstüne de haşhaş ezmesini sürün ortadan ikiye kesin bir parçayı diğer parçayla aynı hizaya gelecek şekilde üst üste koyun. Yarım ay şeklinde olacaktır. 2 santim aralıklarla şeritler kesin eliniz ile çevirip rulo yapın yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 15-20 dakika tepsi mayası için dinlendirin. Üzerine yumurtanın sarısını sürün önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder