MALZEMELER:
1/2 kilo un1,5 çay bardağı sıvı yağ veya 200 gram yumuşak tereyağ
3,5 çay bardağı ılık süt
2-3 çay kaşığı tuz
1 adet mayalı poğaça harcı
1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek, beyazı hamura )
İÇİ İÇİN:
150 gram beyaz peynir veya lor peyniri1/2 demet maydanoz
Karabiber vs. arzuya göre istenilen iç malzeme ile yapılabilir
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısıSusam
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba elenmiş unu koyalım. Üzerine mayalı harcı ve tuzu serpiştirelim. Unun ortasını açıp, ılık süt, yağ ve yumurta beyazını ilave edip, kenarlardan un alarak hamuru yoğuralım. Yaklaşık 10 dakika sonunda ele hafifçe yapışan bir hamur olmalıdır. Üzerini streç filmle kapatıp, sıcak bir ortamda 45 dakika 2 misli kabarana kadar bekletelim.
Bekleyen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Tezgahta elimizle yuvarlak açarak içine peynirli harç koyup, yuvarlayarak kapatın. Yağlanmış veya kağıt serilmiş tepsiye dizin. Sıcak bir ortamda 35-40 dakika kadar tepsi mayası için bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 30-35 dakika kadar sürüyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder