MALZEMELER:
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (üzerine sürmek için bir adet yumurtanın sarısı ayrılır)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (üzerine sürmek için bir adet yumurtanın sarısı ayrılır)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Kurabiye hamurunu hazırlayacağımız kaba oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve pudra şekeri konur, çırpılır. Sıvı yağ ve yumurta da eklenir. Homojen bir karışım elde edilene kadar karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya ve nişasta ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Daha sonra azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
Hamur iki eşit parçaya bölünür. Bir parçasına kakao eklenerek yoğrulur. Streç filme sarılıp buzdolabında 10-15 dakika kadar dinlendirilir. Fındıktan biraz büyük parçalar koparılıp yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye çiçek şeklinde dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Hamur iki eşit parçaya bölünür. Bir parçasına kakao eklenerek yoğrulur. Streç filme sarılıp buzdolabında 10-15 dakika kadar dinlendirilir. Fındıktan biraz büyük parçalar koparılıp yuvarlanır. Yağlanmış tepsiye çiçek şeklinde dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder