MALZEMELER:
1 su bardağı Kırmızı mercimek1/2 su bardağı erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay kaşığı kuru kekik
1/2 çay kaşığı kuru kekik
1/2 çay kaşığı kuru nane
Tuz
Yağı kızdırıp salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra 4 su bardağı su ve yıkadığınız mercimeği ekleyip karıştırın.
Tuz
YAPILIŞI:
Yağı kızdırıp salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra 4 su bardağı su ve yıkadığınız mercimeği ekleyip karıştırın.
Kapağı aralık şekilde kapatıp, mercimekler açılınca içine erişteyi ve haşlanmış nohut ilave edin. Kontrol ederek yumuşayana kadar pişirin .Kıvamı koyuysa içine kesinlikle kaynar su ekleyin. Tuzunu ilave edip, ocağı kapatın.
Tereyağında nane ve kekiği hafifçe çevirip, çorbanın üzerine dökelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder