MALZEMELER:
4 adet yufka4 adet orta boy patates
1/2 kilo ıspanak
5-6 adet orta boy havuç
l adet yumurta sarısı(üstüne sürmek için)
Tuz
YUFKALARI ISLATMAK İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
Sosu için;süt, sıvı yağ ve yoğurt çırpılır ve bir kenarda bekletilir.
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Patates haşlanıp, tuz da eklenerek ezilir. Havuç rendelenip, az yağda hafif kavrulur, ıspanaklar da temizlenip, ayrı bir tavada kavrulur.Sosu için;süt, sıvı yağ ve yoğurt çırpılır ve bir kenarda bekletilir.
Bir adet yufka hazırlanan sütlü karışım ile ıslatılır, ıspanaklar arasına konarak rulo yapılır.
İkinci yufka da ıslatılır arasına havuçlar konur, rulo yapılır.
Üçüncü yufka da ıslatılıp patatesler konur. rulo yapılır.
Dördüncü yufka ıslatılır yapılan 3 rulo bu yufkanın içine konur o da rulo yapılıp, istediğiniz büyüklükte dilimlenerek tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirilir.
İkinci yufka da ıslatılır arasına havuçlar konur, rulo yapılır.
Üçüncü yufka da ıslatılıp patatesler konur. rulo yapılır.
Dördüncü yufka ıslatılır yapılan 3 rulo bu yufkanın içine konur o da rulo yapılıp, istediğiniz büyüklükte dilimlenerek tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder