MALZEMELER:
3 adet hazır yufkaİÇ MALZEMESİ İÇİN:
150-200 gram kıyma1,5 adet orta boy soğanın suyu veya kendisini de kullanabilirsiniz.
1/5 su bardağı su
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı zeytinyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Çiğ böreğin iç malzemesi olan kıymayı hem biraz sulandırmak hem de lezzetlendirmek için 1,5 soğanı mutfak robotundan geçirip, iyice püre haline getirin.İnce delikli bir süzgeçle bütün suyunu süzün ve bu suyu 200 gram kıymaya ekleyin.
Eğer soğan yeteri kadar sulu değilse 1/2 çay bardağı kadar daha su ekleyebilirsiniz. Kısaca kıymanın püremsi bir kıvamı olması önemlidir. Yeteri kadar tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın ve bir kenarda bekletin.
Tavayı fırça yardımıyla zeytinyağ sürelim. Daha sonra 1 adet yufkayı kenarları taşacak şekilde tavaya serin. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirin. İki adet yufkayı büyük parçalara ayırıp, yufka parça sayını ikiye ayıralım. Tam ortasına hazırlamış olduğumuz iç malzemeyi koyun. Üzerine diğer parçaları aralarına zeytinyağ sürerek yerleştirin. En son olarak tavadan sarkan parçaların aralarını yağlayarak toplayın. Üzerine tekrar zeytinyağ sürün ve kapağını kapatın. Çok kısık ateşte alt ve üstünü çevirerek pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder