14 Mayıs 2019 Salı

Tart Kalıbında Çikolatalı Tiramisu (Yıl Dönümü Pastası)














MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KEKİ ISLATMAK İÇİN:


1 su bardağı ılık süt
1,5 tatlı kaşığı granül kahve

KREMA İÇİN:

1 paket tiramisu
100 gram labne peyniri
1 su bardağı soğuk süt

ÜZERİ İÇİN:

100 mililitre krema
160-200 gram bitter çikolata


YAPILIŞI:

Önce tiramisu hazırlayalım. Bunun için soğuk süt tiramisu ile güzelce çırpılır. Daha sonra içine labne peyniri konulup, tekrar çırpılır ve buzdolabına kaldırılır.

Derince bir kaba yumurta ve şeker konur köpük oluncaya kadar çırpılır. Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilir iyice karıştırılır.

Yağlanmış unlanmış tart kalıbına dökülüp, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Pişen kek ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına alınıp, üzerine nescafeli  süt eşit şekilde dökülür. Kek iyice soğuyunca üzerine daha önceden hazırlamış olduğumuz tiramisu yayılır. 

Çikolatalı krema için, krema ocağa alınır, kaynamaya yakın altı kapatılır. İçine çikolatalar konur ve karıştırarak iyice eritilir. Hazırlamış olduğumuz çikolatalı krema tiramisunun üzerine güzelce yayılır.
Buzdolabına kaldırıp, 5-6 saat bekletilir ve servis yapılır. 

Pasta kremayı ve sosu çekmesi için bir gün önceden yapılırsa daha güzel olur.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder