MALZEMELER:
1/2 kilo brüksel lahanası2 adet orta boy patates
1 su bardağı küp küp doğranmış bal kabağı
150-200 gram kadar kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 küçük çay bardağı zeytinyağ
Tuz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Öncelikte sebzelerimizi temizleyip, patates ve bal kabağını doğruyoruz. Daha sonra yemeği pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyup, üzerine yemeklik doğranmış soğanı, kıymayı ve patatesi ilave edip, kavuruyoruz. İçerisine salçaları koyup, kavurmayı devam ediyoruz.En son olarak brüksel lahanası ve bal kabağını koyup, tuzunu serpiyoruz. Sebzelerin üzerini örtecek kadar ılık su koyarak tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynayıncaya kadar yüksek , daha sonra kısık ateşte sebzeler pişinceye kadar yemeği pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder