18 Nisan 2019 Perşembe

Haşhaş Ezmeli Tuzlu Kurabiye










MALZEMELER:

125 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme haşhaş ezmesi
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un (un miktarı bardağın büyüklüğüne göre değişir)


ÜZERİ İÇİN:

Susam
Çörek otu


YAPILIŞI:


Kurabiye hamurunu yoğuracağımız kaba, tereyağ, sıvı yağ, süt, haşhaş ezmesi, sirke, toz şeker, tuz ve kabartma tozu koyarak karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.

İstediğimiz şekli verip, üzerine susam ve çörek otu serperek tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder