MALZEMELER
1,5 su bardağı kırmızı mercimek1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
Tuz, pul biber, karabiber, kimyon (miktarını ağız tadınıza göre ayarlayın)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3-4 adet taze soğan
6-7 dal taze nane
6-7 dal maydanoz
Marul yaprakları
2-3 adet salatalık
1-2 adet limon (dilimlenmiş)
1-2 adet limon (dilimlenmiş)
YAPILIŞI
Kırmızı mercimeği yıkayın, bir tencereye koyun, üzerine 3 bardak sıcak su ilave edin, yumuşayıncaya kadar pişirin.Bu arada taze soğan, maydanoz ve naneyi yıkayıp ince ince doğrayın. Kuru soğanı da soyun ve çok ince doğrayın. Soğanı zeytinyağında sarartın üzerine domates ve biber salçasını katın ve kavurun.Ocağı kapatıp, bir kenarda bekletin.
Mercimek piştikten sonra ateşten alın, içine soğan, domates ve biber salçasını katın, bulguru ilave ederek karıştırın ve bu karışımın üzerini kapatarak 10-15 dakika dinlendirin. Daha sonra yoğurma işlemini yapacağınız uygun bir tepsiye boşaltın ve 5 dakika kadar yoğurun.Köfte karışımına macun kıvamına gelmesi için yoğurma işlemi esnasında gerekirse azar azar ılık su ekleyebilirsiniz.Tuz, pul biber, karabiber ve kimyonu koyun ve tekrar yoğurun.
Doğranmış maydanoz, yeşil soğan ve nane ile birlikte son kez 2-3 dakika daha yoğurup küçük parçalara ayrın, elinizle istediğiniz şekilde sıkmalar yapıp, marul yaprakları içinde, salatalık dilimleri ile servis edin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder