MALZEMELER:
TABAN İÇİN:
120 gram soğuk tereyağı
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı un
1 paket vanilya
120 gram soğuk tereyağı
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı un
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme labne peyniri
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme labne peyniri
ÜZERİ İÇİN:
4 adet kivi
YAPILIŞI:
Tart tabanını hazırlamak için un, küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağı, pudra şekerini koyun. Parmak uçlarınızla ufalayarak ekmek kırıntısı görünümü almasını sağlayın. Yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edip, hamuru çok yoğurmadan toparlamaya çalışın. Çok yoğurmamaya dikkat edin çünkü elinizin sıcaklığı ile tereyağı yumuşar ise hamurunuz kıtır olmaz. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Buzdolabından hamuru çıkarıp , hafifçe unlanmış zeminde merdane ile açıp tart kalıplarına kenarlarını yükselterek .yerleştirin.Çatalla hamurun her yerine delikler açın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar kızarana kadar pişirin.
Kreması için, labne peyniri hariç bütün malzemeleri küçük bir tencerede karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın üzerinden alın ve ılıyınca peyniri ilave edin güzelce çırpın. Ilınmış tart tabanının ortasına kremayı koyun, Buzdolabına kaldırın. Servis yapacağınız zaman kivileri üzerine dizin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder