MALZEMELER:
500 gram baklava yufkasıSOSU İÇİN:
2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)2 su bardağı süt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
İÇ MALZEMESİ:
300 gram beyaz peynir1/ 2 demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Börek yapımına önce sosu hazırlayarak başlayalım. Bunun için,yumurtaları(1 yumurtanın sarısı ayrılacak), sütü, sıvı yağı ve kabartma tozunu derin bir kasenin içinde karıştırın ve bir kenarda bekletin.
Dikdörtgen borcamı veya fırın tepsisini iyice yağlayın. 1 adet baklava yufkasını üzerine serin ve üzerine biraz yumurtalı harçtan gezdirin. Daha sonra 2. yufkayı yufkanın üzerine koyun. Üzerine tekrar yumurtalı harçtan gezdirin. Toplam 8 adet yufka için bu işlemi tekrarlayın. Daha sonra üzerine hazırladığınız peynirli harcın üçte birini koyun. Tekrar yufka koyup aynı işlemi yufkalar bitinceye kadar tekrar edin. Araya koyduğunuz peyniri üçe değil ikiye ayırarak da yapabilirsiniz. Sadece dikkat etmeniz gereken en üstte boş 8 adet yufka olması gerekiyor.
En son yufkanın üzerine kalan sos varsa döküp, yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
En son yufkanın üzerine kalan sos varsa döküp, yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Börek ılınınca kesip, servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder