MALZEMELER:
1/2 kilo taze biftek (dilim)orkinos
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı mısır unu ve buğday unu karışımı
Zeytinyağ yeteri kadar
YAPILIŞI:
Balıkçıdan almış olduğumuz biftek orkinosları güzelce yıkayıp, süzgece alıyoruz. Daha sonra her dilimi istediğimiz karabiber ve tuzla işlem yapıp, bir kenarda bekletiyoruz.Mısır ununu buğday unuyla karıştırıp bir kaba koyuyoruz.
Bir dilim orkinosu önce hazırlamış olduğumuz una, daha sonra zeytinyağına bulayıp, ızgara teline sıralıyoruz. Izgarada arkalı önlü pişirerek servis tabağına alıyoruz.
Yanında bulgur pilavı ve salata iyi gider. Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder