MALZEMELER:
1 kilo büyük kültür mantarı2 adet büyük boy haşlanmış patates
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı beyaz karabiber
Tuz yeteri kadar
2-3 adet taze yeşil biber
YAPILIŞI:
Mantarları temizliyoruz. Daha sonra ortasına çok küçük parçalar halinde bir kaşık tereyağını paylaştırıyoruz.
Ayrı bir kapta haşlanmış sıcak patatesleri iyice eziyoruz. İçerisine 2 yemek kaşığı tereyağını, rendelenmiş kaşar peynirini ve baharatları ilave edip, güzelce karıştırıyoruz.
İçine tereyağ koymuş olduğumuz mantarın üzerine hazırlamış olduğumuz patates püresini kaşıkla veya sıkma torbasıyla şekilli sıkarak koyuyoruz. Pürenin üzerine de küçük küçük kestiğimiz biberle süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180-200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakikada pişiyor. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis yapıyoruz. Balığın, tavuğun ve et yemeklerinin yanında harika gider.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder