MALZEMELER:
1 kilo kızılcık1/2 bardak su
1 kilo toz şeker
1 tatlı kaşığı toz limon tuzu
YAPILIŞI:
Kızılcıkları bol suda yıkayın. Bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun.Yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika kaynatın. Ne kadar yumuşak olursa, kevgirden o kadar kolay süzersiniz
Haşlanan kızılcıkları kevgirden sadece çekirdekleri kalacak şekilde geçirin ve bir tencereye alın.Toz şeker ile 1/2 bardak su ekleyip, sık sık karıştırarak kaynatın. Şayet marmelatı yazın sıcaklarda yapıyorsanız limon tuzu koyup, bir iki taşım kaynatın ve üzerini tülbentle örterek güneşe koyun.
Marmelatın koyuluğunu ocakta veriyorsak, yaklaşık 30 dakika sonra göz göz olmaya başlayınca limon tuzunu ekleyip, 5-10 dakika daha kaynatın sıcakken kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatın
Kavanozu ters çevirin ve bu şekilde 1 gün bekletin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder