30 Kasım 2018 Cuma

Gelin Pastasının Kremasıyla Kıbrıs Tatlısı






KEKİ İÇİN:


4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN.


1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

ŞERBETİ İÇİN:

1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1/4 limon suyu

ÜZERİ İÇİN:

Hindistan cevizi (bol serpilecek)

YAPILIŞI:

Tatlının yapımına şerbeti hazırlayarak başlayalım. Tencereye suyu ve toz şekeri koyalım şeker eriyinceye kadar kaynatıp, limon suyunu ilave edelim. 5 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakalım.

Keki için; bir kabın içine Yumurtayla toz şekeri koyup, güzelce çırpalım. Daha sonra geri kalan malzemeleri koyalım ve karıştıralım. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirelim.

Sıcak keke soğuk şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım.

Kreması için; tencereye sütü, toz şekeri, nişastayı, unu koyalım ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca altını kapatalım ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. Krema ılık duruma gelince içine kremşantiyi koyup, mikser ile 3-4 dakika çırpalım. Tatlının üzerine döküp, düzleştirelim.

Kıbrıs tatlısını bol hindistan ceviziyle süsleyelim. Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder