MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet havuç
2 adet yeşilbiber
1 adet küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
2 su bardağı kaynar su
Bulgur pilavını pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyun. Yağın içine biberi, havucu ve soğanı ilave edin kavurun. Bir yemek kaşığı salça ve bulguru ekleyin bulgurun suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. İçine baharatları ilave ederek kaynar suyu koyalım ve tencerenin kapağını kapatıp, çok kısık ateşte pişirelim.
Bulgur pilavımızı suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika demlemeye bırakalım, daha sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
2 adet yeşilbiber
1 adet küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
2 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI:
Pilavımıza başlarken önce bulguru yıkayın ve suyunu süzün. Soğanı, havucu ve biberleri küçük küçük doğrayın.Bulgur pilavını pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyun. Yağın içine biberi, havucu ve soğanı ilave edin kavurun. Bir yemek kaşığı salça ve bulguru ekleyin bulgurun suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. İçine baharatları ilave ederek kaynar suyu koyalım ve tencerenin kapağını kapatıp, çok kısık ateşte pişirelim.
Bulgur pilavımızı suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika demlemeye bırakalım, daha sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder