MALZEMELER:
2 adet temizlenmiş enginar
1 kase iç bakla
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6-7 dal dereotu
Temizlenmiş olan enginarları ve iç baklaları yarım limonun suyu eklenmiş suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra suyunu süzün ve çukur bir kaseye alın. İçine küçük küçük doğradığımız dereotunu, 1/2 limon suyunu (ekşiliğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz), tuzu ve hardalı ilave ederek güzelce karıştırın.
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6-7 dal dereotu
1 limonun suyu
1 çay kaşığı hardal
Tuz
Tuz
YAPILIŞI:
Temizlenmiş olan enginarları ve iç baklaları yarım limonun suyu eklenmiş suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra suyunu süzün ve çukur bir kaseye alın. İçine küçük küçük doğradığımız dereotunu, 1/2 limon suyunu (ekşiliğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz), tuzu ve hardalı ilave ederek güzelce karıştırın.
Servis tabağına alarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder