MALZEMELER:
1 adet portakal (kabuğunu rendele, suyu da hamura konulacak)1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta sarısıSusam yeteri kadar
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba yumurta, zeytinyağ, toz şeker, portakal kabuğu rendesi ve suyunu koyup, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra karbonatı ilave ediyoruz. Ununu da azar azar koyarak kulak memesi yumuşaklığında hamur oluşturuyoruz.Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, istediğimiz şekli veriyoruz. Yağladığımız tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 175-180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder