MALZEMELER:
250 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin1 çay bardağı pudra şekeri
3-4 damla limon suyu
1 paket vanilya
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri yeteri kadarYAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba tereyağını, pudra şekerini, limon suyunu, vanilyayı ve ince çekilmiş cevizi koyup, güzelce karıştıralım. Daha sonra azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.Hazırlamış olduğumuz hamurdan cevizden biraz küçük olacak şekilde parçalar alıp, elimizle yuvarlıyoruz. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uyguluyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
175 dereceli fırında üzeri hafifce pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişen kurubiyelerimizin üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder