30 Mart 2018 Cuma

Lokumlu Kurabiye





MALZEMELER:

250 gram tereyağ veya margarin
1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un


İÇİ İÇİN:

Lokum küçük boy


YAPILIŞI:


Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve pudra şekerini karıştırma kabına alıp krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Azar azar eklediğiniz  nişasta, un ve kabartma tozu  ilavesiyle hamur toparlanana kadar yoğurun. Yuvarlayabileceğiniz yumuşak bir hamur olacaktır.

Hazırladığınız kurabiye hamurunu ceviz  büyüklüğünde küçük parçalara ayırıp, avuç içinizde hafifçe açtıktan sonra bir parça  lokum yerleştirin. Kenar kısımlarını kapattığınız kurabiyeleri avuç içinizde yuvarlayarak son şeklini verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında hafif pembe renk alana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp, soğuyan lokumlu kurabiyeleri pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder