MALZEMELER:
250 gram tereyağ veya margarin1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
Lokum küçük boyYAPILIŞI:
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve pudra şekerini karıştırma kabına alıp krema kıvamını alana kadar karıştırın.
Azar azar eklediğiniz nişasta, un ve kabartma tozu ilavesiyle hamur toparlanana kadar yoğurun. Yuvarlayabileceğiniz yumuşak bir hamur olacaktır.
Hazırladığınız kurabiye hamurunu ceviz büyüklüğünde küçük parçalara ayırıp, avuç içinizde hafifçe açtıktan sonra bir parça lokum yerleştirin. Kenar kısımlarını kapattığınız kurabiyeleri avuç içinizde yuvarlayarak son şeklini verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında hafif pembe renk alana kadar pişirin.
Hazırladığınız kurabiye hamurunu ceviz büyüklüğünde küçük parçalara ayırıp, avuç içinizde hafifçe açtıktan sonra bir parça lokum yerleştirin. Kenar kısımlarını kapattığınız kurabiyeleri avuç içinizde yuvarlayarak son şeklini verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında hafif pembe renk alana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp, soğuyan lokumlu kurabiyeleri pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder