MALZEMELER:
3 adet kabarma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
1 yemek kaşığı zerdaçal
1 yemek kaşığı salça
İÇİ İÇİN:
150-200 gram kıyma
1 adet iri kuru soğan
Tuz yeteri kadar
Baharat yeteri kadar
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
ÜZERİ İÇİN:
Galeta unu yeteri kadarYAPILIŞI:
Karıştırma kabına 2 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvı yağ ve tuz eklenir karıştırılır. Üzerine kabartma tozuyla elenmiş unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ederiz. Hamurumuzun üzerini örterek 30-35 dakika dinlendirelim.Diğer tarafta sıvı yağ. rendelenmiş soğan ve kıyma tavaya alınır ve kavrulur. Baharatlar ve patates ilave edilir. Yeterince kavrulunca ocağın altı kapatılır. Küçük küçük doğranmış maydanoz ilave edilip, bir kenarda bekletilir.
Hamurdan istediğimiz büyüklükte bezelere ayıralım. Bir bezeyi alıp, merdaneyle veya elimizle orta kalınlıkta açalım. Su bardağı ile yuvarlaklar keselim. Kestiğimiz yuvarlakların ortasına hazırlamış olduğumuz iç harçtan bir miktar koyalım ve ortada büzerek toplayalım. Galeta ununu bulayarak yağlanmış veya kağıt serili tepsimize büzülen yer altta kalacak şekilde yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim. Ilık olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder