MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet taze biber
2 diş sarımsak
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Tuz
Karabiber
Pul biber,
Kimyon
1-2 adet yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane veya kuru nane
1/2 demet taze nane veya kuru nane
4-5 adet kornişon turşu
1-2 adet salatalık
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Limon
Marul
Domates
Marul
Domates
YAPILIŞI:
Bulguru pişireceğimiz tencereye yemeklik doğranmış kuru soğanı, biberi ve ufak doğradığınız sarımsaklarla birlikte koyup, yağda kavurunuz. Salçaları, baharatları ekleyip 1-2 karıştırdıktan sonra bulgurunu katıp hafifçe kavurunuz. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, karıştırın. Suyunu çekince pişmiştir. Altını kapatın ve demlenmeye bırakınız.
Yeşilliklerini ince ince doğrayınız. Domatesi de küp küp doğrayınız(kısırın sulanmaması için servis yapmadan önce ilave edilecek). Dinlenmiş olan bulguru büyük bir yere boşaltıp, kaşıkla sıcaklığının gitmesini sağlayınız. Soğuyunca içine yeşilliğini ve nar ekşisini ilave edip, iyice karıştırınız.
Limonu ve domatesi servis yaparken kullanınız.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder