MALZEMELER:
1 kg taze araka (bezelye)
300 gram kemikli kuzu eti
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
2-3 adet taze biber
1 yemek kaşığı salça (biber veya domates salçası)
Tuz, karabiber
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Bezelyeleri temizleyip, yıkayın ve sularının gitmesi için süzgüye koyup, bir kenarda bekletin.
Kalın tabanlı bir tencereye veya düdüklü tencereye eti koyun üzerine örtecek kadar su koyup, güzelce pişirin. Şayet et yumuşamadan suyunu çekerse azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Yemek pişireceğimiz tencereye zeytinyağını koyup, içine soğanı, biberi ve yemeklik doğradığımız havucu ilave edip, hafifçe sarartın.
Pişirmiş olduğumuz eti ve salçayı ilave edip, karıştıralım. Daha sonra arakayı ve 2 su bardağı sıcak su katın, tuzunu serpin.
Harlı ateşte bir taşım kaynayınca ateşin altını kısın, tencerenin kapağını kapatın. Bezelye yumuşayana kadar pişirin. Yemek pişerken sebzeler pişmemiş fakat suyu bitmişse mutlaka yemeğe koyacağımız su sıcak su olmalıdır.
Pişirmiş olduğumuz eti ve salçayı ilave edip, karıştıralım. Daha sonra arakayı ve 2 su bardağı sıcak su katın, tuzunu serpin.
Harlı ateşte bir taşım kaynayınca ateşin altını kısın, tencerenin kapağını kapatın. Bezelye yumuşayana kadar pişirin. Yemek pişerken sebzeler pişmemiş fakat suyu bitmişse mutlaka yemeğe koyacağımız su sıcak su olmalıdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder