MALZEMELER:
250 - 300 gram temizlenmiş bal kabağı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
5 su bardağı sıcak su
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığının ucu ile zerdeçal (isteğe bağlı kullanılır)
1 çay kaşığının ucu ile zencefil (isteğe bağlı kullanılır)
2 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber
SÜSLEME İÇİN:
1 yemek kaşığı krema
Bal kabağı, havuç, soğan ve patatesi yemeklik doğrayın. Çorbayı hazırlayacağımız tencereye zeytinyağı ve doğranmış malzemeleri koyarak orta ateşte 5-6 dakika kadar kavurun.
YAPILIŞI:
Bal kabağı, havuç, soğan ve patatesi yemeklik doğrayın. Çorbayı hazırlayacağımız tencereye zeytinyağı ve doğranmış malzemeleri koyarak orta ateşte 5-6 dakika kadar kavurun.
Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca et suyu ve suyu tencereye ilave edin. Tuz ve baharatları da koyarak orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen çorbayı el blenderindan geçirin ve 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Pürüzsüz hale gelen çorbamıza 2 yemek kaşığı krema ilave edip, karıştırarak çorbamızın lezzetini ve kıvamını arttıralım.
Pişen çorbayı el blenderindan geçirin ve 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Pürüzsüz hale gelen çorbamıza 2 yemek kaşığı krema ilave edip, karıştırarak çorbamızın lezzetini ve kıvamını arttıralım.
Krema ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder