27 Aralık 2017 Çarşamba

Bal Kabağı Çorbası (Kremalı)







MALZEMELER:


250 - 300 gram temizlenmiş bal kabağı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığının ucu ile zerdeçal (isteğe bağlı kullanılır)
1 çay kaşığının ucu ile zencefil  (isteğe bağlı kullanılır)
2 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber 

SÜSLEME İÇİN:

1 yemek kaşığı krema

YAPILIŞI:


Bal kabağı, havuç, soğan ve patatesi yemeklik doğrayın. Çorbayı hazırlayacağımız tencereye zeytinyağı ve doğranmış malzemeleri koyarak orta ateşte 5-6 dakika kadar kavurun. 

Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca et suyu ve suyu tencereye ilave edin. Tuz ve baharatları da koyarak orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen çorbayı el blenderindan geçirin ve 1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Pürüzsüz hale gelen çorbamıza 2 yemek kaşığı krema ilave edip, karıştırarak çorbamızın lezzetini ve kıvamını arttıralım. 

Krema ile süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder