MALZEMELER:
1 adet kakaolu portakallı puding1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
Toz şeker yeteri kadarYAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba portakallı kakaolu pudingi ve sıvı yağı koyup, karıştıralım. Daha sonra üzerine yumurtayı, yoğurdu ve şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Kabartma tozuyla elenmiş unumuzu yavaş yavaş koyarak hamurumuzu oluşturalım.
Hazırlamış olduğumuz hamurun bir kısmını kurabiyeyi hazırlayacağımız tezgaha alıp, dikdörtgen şeklinde elimizle açalım. Ortasına ceviz koyarak rulo şeklinde saralım. Üzerini de toz şeker serpelim. Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Her bir ruloyu 3 parmak genişliğinde kesip, yağladığımız tepsiye dizelim.
Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında 20-30 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder