MALZEMELER:
1 kilo yufka
SOSU İÇİN:
1 su bardağından 2 parmak eksik maden suyu2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
İÇ MALZEMESİ:
1,5 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)100-150 gram kıyma
1 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Mercimeği ezilmeyecek şekilde haşlayalım ve suyunu süzelim. Bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup, içine kıyma ve küçük küçük doğranmış kuru soğanı ilave edip, güzelce kavuralım.
Daha sonra içine salçayı, mercimeği koyarak karıştıralım, kavurmaya devam edelim. Bir müddet sonra altını kapatıp, baharatları koyup, karıştıralım.
Sosu için, eritilmiş tereyağ, sıvı yağ, maden suyu ve yumurtayı karıştırıp, güzelce çırpalım.
Bir adet yufkayı tezgaha serelim. Üzerine hazırlamış olduğumuz sostan sürelim. Aynı işlemi 3 adet yufka olacak şekilde yapalım. En üst yufkaya sos sürmeyelim. Yufkayı ortadan ikiye bölüp, yarım ay şekline getirelim. Düz tarafına hazırlamış olduğu iç malzemeden boydan boya koyalım ve rulo şeklinde saralım. Sarmış olduğumuz ruloyu 2-3 parmak büyüklüğünde keselim. Kesme işlemini isteğimiz şekilde yapabiliriz.Tarifte verevine kesilmiştir.
Bütün yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.
Yağlanmış tepsiye dizip, artan sosu da üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder