27 Kasım 2017 Pazartesi

Patlıcan Reçeli





MALZEMELER:


1 kilo minik patlıcan
5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu veya 2-3 adet limon tuzu
7-8 adet karanfil


YAPILIŞI:


Öncelikle patlıcanların yıkayıp, saplarını temizleyelim ve kürdan yardımıyla üzerini delelim. Daha sonra üzerine çıkana kadar su doldurulur. Yumuşayana kadar kaynatılır.

Kaynatıldıktan sonra bir kaba su doldurulup, süzülen patlıcanlar soğuk suyun içine atılır ve 1 saat bekletilir. Süzülüp tekrar yıkanır ve sıkılır.

Bir tencerede şeker ve su bir taşım kaynatılıp, içine patlıcanlar ve karanfiller atılır.
1 saat kadar kısık ateşte kaynatılır. Reçelin şurubu yoğun kıvam olmuşsa limon sıkılarak 5 dakika kadar daha kaynatılıp, ocağı kapatalım.

Soğuyunca kavanozlara doldurulur. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder