29 Ağustos 2017 Salı

Limonlu Pastane Kurabiyesi Anne Usulü





MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 adet limon  kabuğunun rendesi
Aldığı kadar un
Toz şeker (üzeri için kullanılacak)

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz, sıvı yağ, süt, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekliyoruz tekrar çırpıyoruz. 

Unu  azar azar ilave ederek, hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.

Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz veya yağladığımız tepsiye aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Kurabiyelerimizin üzerine toz şeker serperek önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder