29 Haziran 2017 Perşembe

Oğlak Etli Bamya





MALZEMELER:


500 gram taze bamya
250 gram oğlak eti
1 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı (1 yemek kaşığı et pişerken ilave edilecek)
2 yemek kaşığı sıvı yağı
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates isteğe bağlı kullanılacak
2 adet yeşil sivri biber
2 çay kaşığı tuz
1/2 adet limon suyu (ekşiliğini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

YAPILIŞI:


Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı koyup, eritelim. İçine oğlak etini ilave edip, güzelce pişirelim.

Yemek yapacağımız tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve sıvı yağı koyalım. Üzerine ince ince doğradığımız soğanları ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip soğanlar sararıncaya kadar kavuralım.

Daha sonra irice doğradığımız biberleri ilave edip 1-2 kez çevirelim. Domates kullanacaksanız yemeklik doğradığımız domatesi ve salçayı ilave edip, 1-2 dakika daha kavuralım.

Kavurma işleminden sonra içine pişen etin suyunu, eti ve limon suyunu ilave edip, kaynatalım.

Kaynamaya başlayınca içine bamyaları ilave edelim ve karıştıralım. Yemeğin suyu bamyaların 1 parmak üzerinde olacak.

Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alıp, bamyalar hafif yumuşayana kadar pişirelim. Çünkü ocaktan aldıktan sonra bamyalar biraz daha yumuşuyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder