MALZEMELER:
1/2 kilo orta yağlı kıyma
2 çay kaşığı tuz
2 dilim Ekmek ( Çok küçük doğranmış ve sütle(yoğurtla)ıslatılmış
1 adet yumurta
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
1-2 diş sarımsak (rendelenmiş veya dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı pul biber
5-6 adet taze biber (köftenin aralarına koymak için)
2-3 yemek kaşığı tereyağ (tepsiye koymak için)
YAPILIŞI:
Malzemelerin hepsini köfteyi yoğuracağınız kaba koyup, güzelce yoğurun.
Yağlı kağıt serili veya parça parça tereyağ koyduğumuz fırın tepsisine istediğimiz büyüklükte köfteler yapıp, aralarına biber koyarak güzelce yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin.
Köfteyi yaparken baharat miktarlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Fırınınızın pişirme süresini de köfteleri kontrol ederek, arkalı önlü çevirerek pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder