MALZEMELER:
6 yaprak güllaç
5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı gülsuyu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı damla çikolata
YAPILIŞI:
Süt, şeker ve gül suyunu kaynatın. Ağır ağır karıştırarak eritin. Soğuması için bir kenara bırakın.
Güllaç yapraklarını ikiye bölün bir adet yarım parçayı alıp, ılıktan biraz daha sıcak sütle ıslatalım. Daha sonra içine bir miktar damla çikolata ve ceviz serpip rulo şeklinde saralım. Sarmış olduğumuz ruloları kenarlı bir kaba yerleştirelim. Bütün yapraklar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım.
Kalan sütü de en üste dökün. Güllaç sütü iyice emdikten sonra dilimleyerek servis edin. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder