19 Nisan 2017 Çarşamba

Kıymalı Kabak Kavurması







MALZEMELER:


1 kilo taze kabak
100-150 gram kıyma
2-3 adet taze yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 çay bardağı+1 parmak fazla zeytinyağı
Tuz yeteri kadar


YAPILIŞI:


Öncelikle kabaklarımızı güzelce temizleyip, küp küp doğrayalım. Daha sonra yıkayıp, suyunu süzdürelim.

Yemeğimizi hazırlayacağımız tencereye zeytinyağımızın üzerine yemeklik doğradığımız kuru soğanı, biberi ve kıymayı koyup, kavuruyoruz. Kabaklarımızı, pirinci, kuru naneyi ve tuzu ilave edip, karıştırıyoruz. Kabakların üzerini örtecek kadar sıcak su koyup, tenceremizin kapağını kapatıyoruz.

Kabakların pişip pişmediğini ara ara kontrol edip, yumuşayınca yemeğimiz hazırdır.

Sıcak olarak sade veya sarımsaklı yoğurtla servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder