MALZEMELER:
2 adet kabak100-150 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tuz yeteri kadar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane veya 5-6 dal taze nane
Zeytinyağ yeteri kadar
ÜZERİ İÇİN:
YoğurtDereotu
Sarımsak
YAPILIŞI:
Öncelikle yemeğimizin yapımına etimizi küçük küçük doğrayarak düdüklüde veya tencerede pişirerek başlayalım. Pişirdiğimiz eti bir kenarda bekletelim.Kabaklar ikiye bölünür ve içleri oyulur. Zeytinyağla yağladığımız tavaya oymuş olduğumuz kabaklar konur ve hafifce rengi dönene kadar kızartılır.
Soğanlar küçük küçük yemeklik doğranır. İç malzemesini hazırlayacağımız tavaya soğanlar konur ve hafifce sarartılır. Daha sonra eti ilave edip, karıştırıyoruz. En son olarak içine baharatları koyup, ocağın altını kapatıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz içi oyulmuş kabaklara dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz. Kabakların yarısına gelecek şekilde ılık su koyup, tabakla kapatıyoruz. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılır pişmesi beklenir. Sade veya yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hazırlamış olduğumuz içi oyulmuş kabaklara dolduruyoruz ve tencereye diziyoruz. Kabakların yarısına gelecek şekilde ılık su koyup, tabakla kapatıyoruz. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılır pişmesi beklenir. Sade veya yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder