24 Nisan 2017 Pazartesi

Düdüklü Tencerede Oğlak Eti Güveci













MALZEMELER:


1 kilo taze oğlak eti
2 adet orta boy kuru soğan
4-5 adet taze biber
2 adet patates
1 yemek kaşığı salça (yazın domates kullanabilirsiniz)
1 kahve fincanı haşlanmış nohut (isteğe göre kullanılır)
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik (baharatların çeşitliliğini ve miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Tuz yeteri kadar


YAPILIŞI:


Yemeğimizin yapımına geçmeden önce etimizi güzelce yıkayıp, süzgüye alalım suyunun gitmesini bekleyelim.

Daha sonra soğan ve patatesin kabuklarını soyup, yemeklik doğrayalım. Biberlerimizi yıkayıp, istediğimiz şekilde doğrayalım.

Etlerimizi büyükçe bir kaba alalım içerisine soğanı, biberi, patatesi, nohutu ve baharatları ilave edip, elimizle güzelce karıştıralım. Düdüklü tencereye 1/2 çay bardağı sıvı yağ koyup, hazırlamış olduğumuz malzemeleri ilave edelim. Üzerine malzemenin yarısına gelecek kadar içinde salçayı eritmiş olduğumuz ılık suyu koyalım. Düdüklünün kapağını kapatalım.

Benim düdüklü tenceremde yaklaşık 15-20 dakikada pişti. Sizde pişme süresini  kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder