MALZEMELER:
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet domates (tarla domateslerin çıktığı zaman)
2-3 adet taze yeşil veya kırmızı biber (isteğe bağlı)
2-3 adet taze yeşil veya kırmızı biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz yeteri kadar
300 gram köftelik kıyma
2 yemek kaşığı galete unu veya bir miktar ekmek içi
1 yumurta
Tuz yeteri kadar
KÖFTESİ İÇİN:
300 gram köftelik kıyma
2 yemek kaşığı galete unu veya bir miktar ekmek içi
1 yumurta
1 adet küçük boy kuru soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz yeteri kadar
diğer baharatları da isteğe göre eklenebilir.
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz yeteri kadar
diğer baharatları da isteğe göre eklenebilir.
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ bir miktar
YAPILIŞI:
Karnabaharımızı temizleyip, küçük küçük çiçeklerine ayıralım.
Daha sonra köfte malzemelerini karıştırıp, güzelce hamurunu hazırlayalım. Hazırlanan malzemeden küçük küçük parçalar koparıp, yuvarlayalım. Yuvarlamış olduğumuz köfteleri kızgın yağda kızartıp, havlu kağıt üzerine alalım ve bir kenarda bekletelim.
Yemeğimizin yapımına geçelim. Bunun için yemeklik doğradığımız soğanı pembeleştirdikten sonra, küçük doğradığımız havuçları soteliyelim. Patatesleri de küçük küpler halinde doğralayıp, havuçların üzerine ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra karnabahar çiçeklerini ekleyelim kapağı kapatalım. 1-2 dakika sonra salçayla karıştırdığımız sıcak su ilave edelim. Suyun miktarı karnabaharların üzerini aşmasın. Bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte beş dakika daha pişirelim.
Hazırlamış olduğumuz köfteleri de yemeğe ilave edelim. Tuzu ve istediğiniz baharatları da koyup, tencerenin kapağını kapatalım. Kontrol edip, yemeğe kullandığımız malzemeler pişmişse yemeğimiz hazırdır. Yemeğimiz pişerken yemeğin suyu çekerse sıcak su ilave edebiliriz.
Çok lezzetli bir yemek oluyor. Sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder