MALZEMELER:
KÖFTESİ İÇİN:
250 gram kıyma1 çay bardağı ince bulgur
1 adet küçük soğan rendesi
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ az miktarda
YEMEK İÇİN:
2-3 adet orta boy patatesArpacık soğan yeteri kadar
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates + biber salçası
Kimyon
Kırmızı biber
Nane
Zeytinyağ yeteri kadar
YAPILIŞI:
Yemeğimizin yapımına köftemizi hazırlayarak başlayalım. Bunun için köfteyi yoğuracağımız kaba kıymayı, ince bulguru, soğan rendesini, baharatları, tuzu ve biraz sıvı yağ koyarak iyice yoğuralım. Daha sonra istediğimiz küçüklükte yuvarlayalım. Bir kenarda bekletelim.
Yemeğimizin yapımına geçersek, güvecimize bir miktar zeytinyağ koyalım içerisine arpacık soğanlarını ve sarımsakları ilave edip, güzelce kavurun. Daha sonra salçayı ve bir miktar sıcak su koyup, kaynatalım. Suyumuz kaynadığında küp küp doğradığımız patatesleri ilave edip, kaynatmaya devam edelim. Bir müddet sonra köftelerimizi içine atarak, yemeğimizi pişirelim.
Yemeğimiz piştikten sonra üzerine kuru nane, kimyon ve kırmızı biber koyarak çok az daha pişirelim. Ocağın altını kapatalım. Yemeğimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder