MALZEMELER:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı biber+domates salçası
2 çay kaşığı kimyon
Karabiber
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı biber+domates salçası
2 çay kaşığı kimyon
Karabiber
Tuz yeteri kadar
1/2 demet maydanoz
5 adet yeşil soğan
1 limon
Marul servis yaparken kullanılacak
Yeşillik istediğiniz yeşillikleri kullanabilirsiniz.
1/2 demet maydanoz
5 adet yeşil soğan
1 limon
Marul servis yaparken kullanılacak
Yeşillik istediğiniz yeşillikleri kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Mercimekleri tencereye alıyoruz üstünü 4 parmak geçecek kadar su ile doldurup pişiriyoruz.
Suyunu çekip yumuşayınca içerisine bulguru ekleyip karıştıralım. Daha sonra ocağın altını kapatıp, demlenmesi için bir kenarda bekletiyoruz.
İnce yemeklik doğranmış soğanı yağda sarartıyoruz. Salça ekleyip, biraz daha pişirerek ocağı kapatıyoruz ve mercimeklerin üstüne döküp, karıştırıyoruz.
Sıcaklığı çıkınca baharatları, limon suyunu ince doğranmış yeşil soğan ve maydanozu ekleyip, yoğuruyoruz. İstediğimiz büyüklükte parçalar alıp, çanak şekli veriyoruz. Ortasını ince ince doğranan marulla ve yeşillikle doldurup, minik limon dilimleri koyuyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder