MALZEMELER:
250 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
300 gram tuzsuz lor peyniri
5 yemek kaşığı pudra şekeri veya toz şeker
5 yemek kaşığı pudra şekeri veya toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı kullanılacak)
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
Ceviz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Kurabiyemizin yapımına geçmeden önce içini hazırlayalım. Bunun için; bir kaseye loru, şekeri koyup, karıştıralım ve bir kenarda bekletelim.
Hamur yoğuracağımız kaba tereyağını, sıvı yağı ve sütü koyalım karıştıralım. İçine nişastayı, kabartma tozunu ilave edelim ve tekrar karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan küçük parçalar koparalım ve elimizde açalım. Ortasına lor koyup, yuvarlayarak kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Kurabiyelerin üzeri hafifce pembeleşecek. Fırının ısısını kendinize göre ayarlamalısınız.
Lorlu Kurabiyelerin üzerine bol pudra şekeri serpip, servis yapabileceğiniz gibi pudra şekersiz de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder